KIRJANI

Colt .44 (Firma Piasteri)

USA 1851. Samuel coltin tehtaalla valmistuu ase, joka aloittaa kiertokulkunsa kädestä toiseen. Vuosikymmenten ja vuosisatojen mittaan Colt Navya pitelevät niin roistot kuin sankarit,sorretut kuin sortajat.

Jokaisella heistä on oma tarinansa.

Musta Prinssi, 2022 (Firma Piasteri)

Kevät 1944. Leningradin telakalla valmistuu panssarilaiva Armeijankenraali Vladimir Gröndal. Jos uusi taistelulaiva pääsee Itämerelle, se kykenee katkaisemaan Suomelle elintärkeän huoltolinjan Saksaan. 

Odotettavissa olevan Puna-armeijan suurhyökkäyksen edellä Mannerheim pyytää apuun Mustan Prinssin, komentaja Valerio Borghesen johtamat Italian merivoimien erikoisjoukot.

Rohkeilla iskuillaan Välimerellä mainetta niittäneet MAS-kommandot saapuvat Pohjolaan hiekan valuessa loppuun tiimalasissa. Suomen kaukopartiomiesten tukemana Italian armeijan keihäänkärki valmistautuu pelastamaan suomalaiset ahdingosta.

Neljätoista sanaa, 2021 (Kielletyt Kirjat)

Viisi vuotta Euroopan yhdistäneen vallankumouksen jälkeen Ilkka Teerivaara lähtee kiertämään Uutta Eurooppaa. Matkallaan hän haastattelee ihmisiä rintaman molemmilta puolilta. 

Arizona Ranger, 2021 (Firma Piasteri)

TOSITAPAHTUMIEN INSPIROIMA.
Tanska 1889. Nuori Jens Holm ihastuu kauniiseen sirkustanssijattareen Elviraan. Samoin tekee Ruotsin ylhäisöön kuuluva luutnantti Sixten Sparre.
Skandaalin ja tragedian jälkeen Jens aloittaa uuden elämän Amerikassa mutta menneisyyttään ei voi paeta edes Arizonan erämaahan.
Salamurhaajien lähestyessä Jens Holm valmistautuu taistelemaan hengestään aseinaan Colt .45 ja Arizona Rangerin tinatähti. 

Väkivallan laulu, 2021 (Firma Piasteri)

Suomalainen reppuselkägringo Turo Parviainen joutuu pulaan Meksikossa. Huumelordi Fitzcarraldo värvää hänet säveltämään kartellia ylistäviä narcocorradolauluja. Samaan aikaan Yhdysvaltain huumeviraston agentti Gloria del Torres pakottaa Turon ilmiantajaksi ja meksikolaispoliisi Orlando Vargas punoo omia juoniaan. Oman mausteensa soppaan tuo Fitzcarraldon kuvankaunis tyttöystävä Sonia, joka tarvitsee Turon apua. 

Miekka ja revolveri, 2021 (Firma Piasteri)

Yhdysvaltain sisällissodan aattona Ruotsin Karibialta kotoisin olevat sisarukset myydään orjiksi Teksasissa.
Sodan sytyttyä Nate Mullica ja Ed Shields liittyvät Unionin sisseihin. Taistelujen jälkeen sodan karut kokemukset ovat vieneet heidät lain eri puolille. 

Tulikiila, 2020 (Firma Piasteri)

Ukraina 1942. Suomalaiset SS-miehet, oululainen Tapio Hyttinen ja italialaistaustainen Tom Niccolai kunnostautuvat puolustaessaan Kukkulaa 204 Puna-armeijaa vastaan. Uroteko vie heidät Berliinin televisiostudioitten kautta Euroopan kiertueelle, jolta yllätyksiä ei puutu.
Berliinissä salaliitto aikoo lopettaa sodan murhaamalla Adolf Hitler tämän vieraillessa Suomessa. Tahtomattaan suomalaiskaksikko puuttuu maailmansodan ja historian kulkuun.

Skeema, 2020 (Firma Piasteri)

Petsamo 1939. Ortodoksisen luostarin munkit pakenevat aarteineen talvisotaa Jäämeren kautta Norjaan ja Kainuuseen.
2000-luvulla joukko talkoolaisia kerääntyy vapaaehtoistyöhön Uuden Petsamon luostariin. Joukossa on rakastavaisia, punkkareita, roistoja ja poliiseja sekä murhaaja. Kun murhaaja valmistautuu iskemään, katoaa kultainen Tsaarin risti, Romanovien lahja luostarille.

Puukotus, 2019 (Firma Piasteri)

Oululainen Ilkka Teerivaara osallistuu väkivallan vastaiseen mielenosoitukseen Otanmäessä. Paluumatkalla hän ottaa oudolta huoltoasemalta kyytiinsä naisliftarin, joka katoaa hautausmaalle. Nainen on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen ja hän päättää löytää tämän. 

Vaalivalvojaiset, 2018 (Firma Piasteri)

Kuntavaalipäivä 9.4.2017 Oulussa. Ehdokkaat ja äänestäjät eri puolilla Oulua valmistautuvat vaaleihin. Perussuomalaisten ehdokas Ilkka Teerivaara järjestelee vaalivalvojaisia puolueen piiritoimistolla ja huolestuu, kun sairas äiti ei enää vastaa puhelimeen. Rajakylän betonilähiössä Pertti Salonen märehtii kokemaansa vääryyttä ja haluaa kostaa. Omalta listaltaan kaupunginvaltuustoon pyrkivät marokkolaistaustainen Jules Lutto ja avovaimonsa Tiina Lind osallistuvat Yleisradion vaalivalvojaisiin.
Vaalivalvojaiset alkavat ja tulokset julkistetaan. Yhden vuorokauden aikana kaikkien osallistujien elämä ottaa askeleen uuteen suuntaan. 

Musta sappi ja muita runoja, 2017 

Mutakuonotyttö ja muita tarinoita- minuutin mittaisia kertomuksia, 2016

Kirja on lyhyitä novelleja ja kertomuksia sisältävä teos. Osa on kirjailijan muisteluksia menneiltä vuosilta; kuten miten 9/11-iskut koettiin yhteispohjoismaisessa koulussa Ruotsin Lapissa, sekä kommellus kibbutsilla Israelissa ja yritys ostaa hampurilainen Smoolannissa. Mukana on myös kuvaus kirjailijan ensimmäisestä kullankaivuuretkestä Ivaloon. Kullankaivuu, Suomen ja Ruotsin Lappi ovat toistuvia aiheita kertomuksissa. Lapinaiheisissa novelleissa kerrotaan zombeista novellissa Kullanhuuhtojat ja noitatohtorista novellissa Myrkkyöljy 1800-luvun kultaryntäyksen aikana, parikin Lappiin sijoittuvaa kummitustarinaa on myös mukana. Novellissa Zombin kuolema kerrotaan Ouluun sijoittuva zombitarina Myös rasismi on tarinoissa vahvasti läsnä; niminovelli Mutakuonotyttö kertoo tositapahtumiin pohjaten maahanmuttajatytöstä Oulussa, mukana muissa tarinoissa on novellissa Autiotupa tsekkiläinen vaeltaja ja venäläinen naisturisti eksyy novellissa Pakkanen Lapissa. Kirjailija kertoo myös miten tajusi lapsena maailman olevan suuri kohdattuaan ensimmäistä kertaa mustan ihmisen 1970-luvun Oulussa tarinassa Musta mies. Muita tarinoita on mm. survivalisti henkinen Lapinnovelli Vaeltaja, hautajaisista kesän 1945 Oulussa kertova Ruokahautajaiset ja 9/11 -iskuihin perustuva novelli Koneistamo.
Kaikkiaan kirjassa on 15 tarinaa ja sisällysluettelo.

Runoja yksinäisyydestä ja kuolemasta, 2015

Luo kotisivut ilmaiseksi!